115

Boligutviklerne med høyest kundetilfredshet i 2021

Årets vinnere er kåret av Prognosesenteret AS

Av Heidi Bjørneng, Prognosesenteret AS

Adrian Ekelund

Agnete Hexeberg Hovden

Andreas Brand

Bibbi Malterud

Bjørn

Bjornerik

Bjørn-Erik Øye

BjornH

Carl Christian Mathiesen

Christian Mjønes

David Lund

Erik H

Eva Leszczynski

Heidi Bjørneng

Henriette Tomassen

Ingrid Mjøs

Janne Clausen

Joakim Amundsen

Kåre Elnan

Karl Erik Thorjussen

Kjell Senneset

Nejra Macic

Ola Noss

Øystein Krogsrund

Prognosesenteret

Sara Midtgaard

Sverre Bech-Sørensen

Veronica Strøm

Prognosesenteret

16. februar 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220210125519662.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220216075213637.png?maxwidth=900
100
0

Boligutviklerne med høyest kundetilfredshet i 2021

Vi gratulerer Koteng Jenssen som gikk til topps i kategorien beste selskap i prosjektmarkedet i 2021. På andreplass kom Seltor Bolig og på tredjeplass finner vi Bakke AS (småhus)

BoligPartner hentet hjem den gjeveste utmerkelsen i EAT-markedet (enebolig på andres tomt) da boligaktørene med høyest kundetilfredshet i 2021 ble offentliggjort av Prognosesenteret 16. februar.

Trysilhus og Koteng Jenssen stakk av med prisen for beste prosjekt, mens Hellvik Hus sin forhandler Hellvik Hus Frekhaug ble beste forhandler i EAT-markedet.

Prognosesenterets måling av kundetilfredshet skjer i to ulike faser: ved overlevering av boligen og i forbindelse med ettårsbefaring. Målingen fanger på den måten opp hele kundeopplevelsen fra kjøp av bolig, til man har overtatt og bodd i boligen en tid. Kundetilfredshetsundersøkelsen er videre delt i to kategorier, der man skiller mellom prosjektmarkedet og EAT-markedet. Maksimal oppnåelig score på kundetilfredsheten er 100.

Kundetilfredshet er viktig

Tilfredse kunder er en viktig forutsetning for økt lønnsomhet for bedriften. En tilfreds kunde er ofte også en lojal kunde, hvilket innebærer at kunden snakker positivt om selskapet og anbefaler andre å gjøre samme valg som de selv har gjort. Positive ambassadører bidrar til et positivt rykte om selskapet. Dette er en viktig tilvekstfaktor for bedriften. Tilfredse kunder innebærer også ofte en bedre kvalitet i leveransen, som kan resultere i lavere kostnader knyttet til klager, reklamasjoner og opprettingsarbeid. 

Kundetilfredsheten fortsetter å øke

Vi registrerer en oppgang i overleveringsfasen både i prosjekt- og EAT-markedet og kundetilfredsheten for bransjen endte på 73 i prosjektmarkedet og 76 i EAT-markedet. Dette er et meget godt nivå på kundetilfredshet for en samlet bransje. Det er fremdeles stor forskjell i utviklingen mellom boligaktørene, men det er en langt høyere andel som har en oppgang enn andelen som har nedgang fra 2020 til 2021.

Disse boligutviklerne er med i Prognosesenterets måling:

Prosjektmarkedet:

– kundene kjøper bolig og tomt fra boligutvikler

Kundetilfredsheten i bransjen viser en liten økning fra 72 til 73 i overleveringsfasen. Etter ettårsbefaring viser kundetilfredsheten også en oppgang fra 66 i 2020 til 68 i 2021.


De beste selskapene på KTI i 2021:


1. plass - Koteng Jenssen - KTI 83

2. plass - Seltor Bolig - KTI 82

3. plass - Bakke AS (småhus) - KTI 81

I prosjektmarkedet inngår hele leilighetsmarkedet, mesteparten av småhusmarkedet og deler av eneboligmarkedet.

Hvert år kårer vi også de ti prosjektene med høyest kundetilfredshet. I 2021 delte Koteng Jenssen og Trysilhus førsteplassen med prosjektene Fullriggerøya - Bryggeleiligheter og Bomanshagen, begge prosjektene med en KTI på 91!

Tabellen under viser en oversikt over prosjektene med høyest målt kundetilfredshet i prosjektmarkedet i 2021. For å komme på listen måtte prosjektene ha en score på 84 eller høyere.

EAT-markedet:

– kundene har egen tomt og velger selv leverandør og boligtype. EAT-markedet er også kjent som katalogmarkedet, og består i hovedsak av eneboliger og fritidsboliger.

Kundetilfredsheten blant boligkjøperne i EAT-markedet i overleveringsfasen økte fra 72 i 2020 til hele 76 i 2021!

I EAT-markedet gikk førsteplassen til BoligPartner med KTI-score på 78.

Det er gledelig å registrere at mange forhandlere/kjedemedlemmer i dette markedet leverer svært gode resultater.

10 forhandlere/kjedemedlemmer har en KTI på 93 eller bedre, og den beste forhandleren, Hellvik Hus Frekhaug fikk en score på 96!

Tabellen under viser en oversikt over de forhandlere/kjedemedlemmer i EAT-markedet med høyest kundetilfredshet. Vi ser at Mesterhus har mange forhandlere på topplisten.


4858
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF
Les også