Bolig og pandemi

Har koronasituasjonen påvirket nordmenns syn på egen boligsituasjon?

skrevet av Andreas Brand

Hvordan har korona påvirket hvordan vi ser på vår boligsituasjon?

Hjemmekontoret har kommet for å bli

skrevet av Andreas Brand

Er deling av fellesområder/fasiliteter noe for de eldre?

I vår siste Future Living-rapport om eldrebølgen spurte vi personer over 60 år hvordan man forholder seg til dette med å dele fellesområder og fasiliteter, noe som vi ser blir vanligere her i landet, men også i andre land.

skrevet av Prognosesenteret

Hvorfor smarthusteknologi i boligene?

Vi har tidligere vist at en stor del av norske husholdninger ønsker å ta i bruk smarthusteknologi i sine boliger. Noen synes det er nødvendig, andre synes det er «kjekt-å-ha». I vår Future Living-analyse har vi også undersøkt hvorfor man ønsker å installere slik teknologi.

skrevet av Kåre Elnan

Hvilke utfordringer har vi i boligene?

Med smarthusbegrepets inntog i det norske språk og på det norske markedet, ligger det en forventning om systemer og løsninger som kan bidra til å gjøre det enklere å styre og regulere boligen. I denne konteksten er det følgelig relevant å forstå hvilke utfordringer man opplever i sine boliger. Hvilke utfordringer er det den smarte teknologien bør bidra til å løse?

skrevet av Kåre Elnan

Smarthusteknologi - hva og hvordan?

Det er åpenbart at teknologinivået i norske boliger øker. Bare i løpet av de seneste 3 årene har andelen som har enkeltprodukter som passer inn i smarthusbegrepet, økt kraftig.

skrevet av Kåre Elnan