Byggevaresalget rammes hardt av nedgang i nyboligsalget

Igangsettingen av nye boliger hittil i år er 42 % under samme periode i 2022. Nedgangen slår nå hardt ut på en rekke hovedgrupper av byggevarer. Tallene for et utvalg byggevarer første halvår viser fremdeles positive tall for varmepumper og ildsteder, mens alle andre grupper viser volumnedgang.

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye

Vi står sammen i kjøpsprosessen

Det er naturligvis mange forhold som påvirker husholdningene i deres vurderinger av og om man skal pusse opp i boligen. Vi ser nærmere på hva som skjer, fra ideen om oppussing oppstår, til man har handlet og er klar for å gjennomføre oppussingsarbeidene.

Skrevet Av Kåre Elnan, Prognosesenteret AS

Varmepumpesalget mot nye høyder

Energiprisene har de siste årene forsterket markedet for varmepumper. Tall for 1. kvartal 2023 indikerer at den positive utviklingen fortsetter.

Skrevet Av Bjørn-Erik Øye, Prognosesenteret AS

Ser vi noen endringer i handlemønsteret?

Oppussingsiveren til husholdningene var stor under pandemien, men har nå normalisert seg mot tidligere nivåer. Kan vi likevel se noen endringer i handlemønsteret de siste årene?

Skrevet Av Heidi Bjørneng, Prognosesenteret AS

Markedet for oppussing av boliger har normalisert seg

Etter to år med pandemi og et oppussingsmarked på steroider, ble 2022 et mer normalt oppussingsår.

Skrevet Av Kåre Elnan, Prognosesenteret AS

Oppussing, vedlikehold eller bare ROT?

Våre siste anslag for ROT boligmarkedet viser at vi kommer til å bruke 94,5 milliarder kroner på renovering, ombygging og tilbygg av boliger i 2022.

Skrevet Av Kåre Elnan, Prognosesenteret AS