115

Byggfakta Group investerer i Prognosesenteret

Byggfakta Group (Byggfakta) har inngått avtale om å kjøpe ca. 73 % av aksjene i det norske selskapet 4CastGroup AS. 4CastGroup er gjennom datterselskapene Prognosesenteret AS i Norge og Prognoscentret AB i Sverige ledende i Norden innen markedsanalyser og prognoser for bygg- og anleggsmarkedet.

Av Prognosesenteret

Adrian Ekelund

Agnete Hexeberg Hovden

Andreas Brand

Betina Stefansen

Bibbi Malterud

Bjørn

Bjornerik

Bjørn-Erik Øye

BjornH

Carl Christian Mathiesen

Christian Mjønes

David Lund

Erik H

Eva Leszczynski

Heidi Bjørneng

Ingrid Mjøs

Janne Clausen

Joakim Amundsen

Kåre Elnan

Karl Erik Thorjussen

Kjell Senneset

Marte Herje Strømme

Martin Armand Tavanger

Nejra Macic

Ola Noss

Øystein Krogsrund

Prognosesenteret

Sverre Bech-Sørensen

Prognosesenteret

13. februar 2023
Bjørn Birkeland, CEO i 4CastGroup.
Bjørn Birkeland, CEO i 4CastGroup.
Bjørn Birkeland, CEO i 4CastGroup.
Bjørn Birkeland, CEO i 4CastGroup.
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230213082653397.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230213082813216.png?maxwidth=900
Bjørn Birkeland, CEO i 4CastGroup.
Bjørn Birkeland, CEO i 4CastGroup.
0

Byggfaktas investering i 4CastGroup (Prognosesenteret) skaper strategiske muligheter og synergier sammen med Byggfaktas eksisterende virksomhet innen prosjektinformasjon i Norden og Europa. Sammen vil det utvikles et fullskalatilbud for business intelligence (BI) for bygg- og anleggsmarkedet. Byggfakta eier også det finske selskapet Forecon, en ledende aktør i Finland i samme nisje som Prognosesenteret. Gjennom investeringen integreres Forecon og Prognosesenterets virksomhet i Norden.

– Byggfakta har hatt øynene på Prognosesenteret i lang tid og jeg er veldig glad for at vi nå kan starte vår felles reise. Selskapet passer godt inn i Byggfakta-konsernet og styrker vårt tilbud innen Business Intelligence til byggebransjen. Et BI-tilbud basert på Prognosesenterets veletablerte markedsposisjon og tunge kompetanse innen statistisk analyse utfyller og styrker våre eksisterende forretningsdatatilbud og programvareløsninger. Kombinasjonen av tilbud forventes å skape inntektssynergier, mens tilgang til Byggfaktas data, undersøkelsesorganisasjon og konsernfunksjoner åpner for synergier på kostnadssiden. Gjennom integrasjonen med finske Forecon sikrer vi også posisjonen som den ledende nordiske aktøren innen BI for byggebransjen, med gode forutsetninger for utvide tilbudet til flere land innenfor Byggfaktas stadig voksende globale nettverk, sier Dario Aganovic, administrerende direktør i Byggfakta Group.

Den eksisterende ledergruppen vil fortsette å drive virksomheten under ledelse av Bjørn Birkeland, administrerende direktør, som fortsetter å være en betydelig aksjonær i 4CastGroup. Alle øvrige ansattaksjonærer forblir i sine eksisterende roller og som minoritetseiere etter oppkjøpet.

– Med årene har Prognosesenteret vokst til å bli den dominerende aktøren innen prognoser og analyser av byggenæringen med to meget sterke merkenavn i både Norge og Sverige. Det har vært en fantastisk reise så langt, og det er med glede vi blir en del av det samlede tilbudet til Byggfakta. Vi inngår nå i en enda større sammenheng, hvor Byggfaktas eksisterende kundebase og tilstedeværelse i flere interessante markeder, gir oss forutsetninger for fortsatt vekst og geografisk ekspansjon, sier Bjørn Birkeland, administrerende direktør 4CastGroup/Prognosesenteret.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Bjørn M. Birkeland

CEO, 4CastGroup

977 00 772

2381
TrueFalsec-13
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF
Les også