Er deling av fellesområder/fasiliteter noe for de eldre?


av Prognosesenteret

Adrian Ekelund

Agnete Hexeberg Hovden

Andreas Brand

Bibbi Malterud

Bjørn

Bjornerik

Bjørn-Erik Øye

BjornH

Carl Christian Mathiesen

David Lund

Erik H

Eva Leszczynski

Heidi Bjørneng

Henriette Tomassen

Ingrid Mjøs

Janne Clausen

Joakim Amundsen

Kåre Elnan

Karl Erik Thorjussen

Kjell Senneset

Nejra Macic

Ola Noss

Øystein Krogsrund

Prognosesenteret

Sara Midtgaard

Sverre Bech-Sørensen

Veronica Strøm

Prognosesenteret

20. januar 2021
Eldrebølgen 14.jpg Eldrebølgen 14 - mobil.jpg
115
100
0

I vår siste Future Living-rapport om eldrebølgen spurte vi personer over 60 år hvordan man forholder seg til dette med å dele fellesområder og fasiliteter, noe som vi ser blir vanligere her i landet, men også i andre land.

En ting som undersøkelsen viste, var at denne gruppen er spontant mer positiv til å dele utvendige fellesområder/fasiliteter, som for eksempel takterrasse, hage eller drivhus, enn innvendige, som storkjøkken, gjesterom eller hobbyrom. Det er riktignok noen innvendige rom som forbrukerne kunne tenke seg å dele med andre beboere, så som treningsrom og svømmebasseng/spaavdeling. Andre rom/arealer man kunne tenke seg å dele er takterrasse og bakgård/hage. Bibliotek er også et rom som denne gruppen kunne tenkt seg å dele med andre, hvilket henger sammen med interessene som denne gruppen har.

827
b-0TrueFalse

Men med hvilken type nabo?

Hvis man skal dele rom eller fellesarealer med naboer, hvilken type nabo ønsker man da å dele dette med?

146
false
c-13TrueFalse
0

Resultatet viser oss at det er omtrent like mange som foretrekker naboer i samme livsfase som enn selv som andelen som foretrekker en variasjon av forskjellige mennesker. Setter vi dette resultatet i relasjon til dybdeintervjuene som ble gjennomført og tidligere undersøkelser, som den om Boform, ser det imidlertid ut til at denne målgruppen er mer åpen for et naboskap som består av en variasjon av mennesker enn det personer i yngre aldersgrupper er.

469
c-13TrueFalse

Vedlikehold og drift

Et annet interessant funn når det gjelder dette med fellesarealer/funksjoner, er hvordan det skal vedlikeholdes og drives. Her er det tydelig at den eldre målgruppen foretrekker at en profesjonell aktør er involvert i noen grad.

264
false
c-13TrueFalse
0

Vil du vite mer?

Ønsker du å vite mer om rapporten og Future Living Partnership, kontakt prosjektsjef Andreas Brand: ab@prognosesenteret.no

154
c-13TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF
Les også